Belangrijke mededeling bardienst-medewerkers

09 mei 2018


Onlangs heeft een zogenaamde mystery guest van ca. 16 jaar een biertje besteld aan de bar en dit helaas ook gekregen. Vervolgens heeft hij er buiten een foto van gemaakt en is weggegaan. Dit gaat waarschijnlijk leiden tot een fikse boete voor de club en bij herhaling zelfs tot intrekken van de horecavergunning.
Vandaar bij deze een dringend beroep op alle bardienst-medewerkers om vooral geen alcohol te verstrekken aan minderjarigen, en bij twijfel altijd te vragen naar een ID. Ook niet als de alcoholische drank voor een niet jeugdige bestemd is; je mag het gewoonweg niet meegeven. Dus ook aan ouders het verzoek om niet je kinderen naar de bar te sturen voor alcoholische drankjes. 

Wist je trouwens dat je om bardienst te kunnen draaien een IVA certificaat nodig hebt? IVA staat voor Instructie Verantwoord Alcohol schenken en dit certificaat behaal je door een korte online cursus te volgen. Dat kan hier: https://www.nocnsf.nl/iva. Bij barverantwoordelijke vul je "Barcommissie" in en bij het gevraagde email adres [email protected]. De cursus is niet moeilijk en kost hooguit een kwartier. Je kan het zelfs doen tijdens je bardienst op de PC naast de snoeplade.

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we onze Horecavergunning niet verliezen.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 36 532 2522

ATC-Buiten

Dwangmolenstraat 20
1333 GW Almere

KVK-nummer

40061538