Ladder Competitie

Wil je ook weer eens serieus een wedstrijd spelen? Het kan weer…met de ATC-Buiten ladder competitie.

Via de KNLTB Club app kun je je aanmelden en tegenstanders uitdagen. Je vind de ladder onder “SPELEN” (linksonder), “WEDSTRIJDEN” (linksboven) en dan “LADDERCOMPTITIE”.

Eenmaal aangemeld, vind je je laddercompetitie onder “mijn competities”. Er is een ENKEL LADDER voor HEREN en DAMES voor leden vanaf 16 jaar. Sterke DAMES mogen zich ook aanmelden voor de HEREN LADDER. Daarnaast is er een  GEMENGD DUBBEL LADDER voor Senioren.

Voor de jeugd tot 18 jaar is er een ENKEL en DUBBEL LADDER.  

Inschrijving is nu open. We gaan van start op 15 juni en eindigen op 30 augustus waarop de ladderkampioenen bekend worden gemaakt.

In principe begint de sterkste speler(s) onderaan. Je kunt je ook nog gedurende de laddercompetitie aanmelden. Je begint dan wel onderaan op de ladder, natuurlijk. Deelname is natuurlijk niet geheel vrijblijvend, zie hiervoor de spelregel. Voor vragen, op- en aanmerkingen, kun je terecht bij de TC.

Speel je al mee met de ladder?

Let dan op dat uitdagingen (en verzoeken tot verandering van tijdstippen) van de ladder niet altijd doorkomen het is dus niet verkeerd om even contact op te nemen Mobiel of whatsapp. Je vind de ledenlijst in de club app en op website (wel eerst inloggen)

SPELREGELS     

 • Bij een verticale ladder mag je de spelers op de 4 treden boven jou uitdagen. Wint de uitdager, wisselen de spelers van plaats op de ladder. Verliest de uitdager, gebeurt er niets
 • Een uitdaging mag niet worden geweigerd en moet binnen 5 dagen worden gespeeld. Bij weigering wint automatisch de uitdager de wedstrijd.
 • Voor ladderwedstrijden gelden in principe de gewone afhangregels.
 • Er wordt om 2 gewonnen reguliere sets gespeeld, met als beslissende derde set een super-tiebreak (minimaal 10 punten met 2 punten verschil). Indien men na 45 minuten van de baan af moet (afhangregels) dan geldt in principe de stand op dat moment, mits men onderling afspreekt om de wedstrijd op een ander tijdstip af te maken. Spreek dit van te voren af!
 • Plan de wedstrijden zoveel mogelijk op rustige tijden, indien mogelijk overdag.
 • Houd rekening met lestijden en officiële KNLTB competitiewedstrijden, want deze hebben altijd voorrang.
 • Bij niet opdagen of niet binnen 5 dagen kunnen spelen, wint de speler die wel is komen opdagen of op tijd had kunnen spelen.
 • Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet gewonnen, of je bent zelf uitgedaagd en hebt verloren, mag je dezelfde speler niet direct opnieuw uitdagen. Er moet minimaal 8 dagen of een andere ladderwedstrijd voor jezelf tussen zitten.
 • De uitdager zorgt voor ballen (van speelkwaliteit!)
 • Afmelding / overmacht. Tot maximaal 2 uur voor de start van een wedstrijd kan men telefonisch en/of per mail afmelden (zorg ervoor dat de andere dit bericht ook daadwerkelijk ontvangt).
 • Spelers in een lopende uitdaging kunnen niet door anderen worden uitgedaagd en ook niet zelf anderen uitdagen.
 • Bij meningsverschillen en onduidelijkheden moet men zich neerleggen bij het besluit van de laddercoördinatoren.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 36 532 2522

ATC-Buiten

Dwangmolenstraat 20
1333 GW Almere

KVK-nummer

40061538