Nieuwe Laddercompetitie

14 oktober 2020

De KNLTB-competitie 2020 is afgelast maar je kunt nog steeds wedstrijden spelen en wel via de opnieuw gestarte ATC-Buiten laddercompetitie.

Inschrijving is nu open. Deelnemers aan de vorige ladder(s) dienen zich opnieuw aan te melden. We gaan van start op 19 oktober en eindigen op 27 maart. De ladder wordt ingedeeld op speelsterkte met de sterkste speler(s) bovenaan. Je kunt je ook nog gedurende de laddercompetitie aanmelden. Je begint dan wel onderaan op de ladder. Deelname is niet geheel vrijblijvend, zie hiervoor de spelregels.

Voor vragen, op- en aanmerkingen, kun je terecht bij de TC en/of op deze site. 

AANMELDEN & UITDAGEN 

Via de KNLTB Club app kun je je aanmelden en tegenstanders uitdagen. Je vindt de ladder onder “SPELEN” (linksonder), “WEDSTRIJDEN” (linksboven) en dan “LADDERCOMPTITIE”. Eenmaal aangemeld, vind je je laddercompetitie onder “mijn competities”.

De ladder app werkt het best als je vooraf telefonisch of via whatsapp contact op neemt met je tegenstander. Stel samen een datum en tijd af en stuur dan pas via de app een uitdaging die dan meteen geaccepteerd kan worden dor de tegenstander. Telefoonnummers vind je ook via de KNLTB Club app.

Resultaten kunnen pas ingevoerd worden ruim na de tijd van de uitdaging. 

Er is een ENKEL LADDER voor HEREN en DAMES voor leden vanaf 16 jaar. Sterke DAMES mogen zich ook aanmelden voor de HEREN LADDER. Daarnaast is er een GEMENGD DUBBEL LADDER voor Senioren.

Voor de jeugd tot 18 jaar is er een ENKEL en DUBBEL LADDER.  

SPELREGELS

 • Bij een verticale ladder mag je de spelers op de 4 treden boven jou uitdagen. Wint de uitdager, wisselen de spelers van plaats op de ladder. Verliest de uitdager, gebeurt er niets.
 • Een uitdaging mag niet worden geweigerd en moet binnen 5 dagen worden gespeeld. Bij weigering wint automatisch de uitdager de wedstrijd. Ga hier coulant mee om en neem voor het uitdagen contact op met je tegenstander.
 • Voor ladderwedstrijden gelden in principe de gewone afhangregels. 
 • Er wordt om 2 gewonnen reguliere sets gespeeld, met als beslissende derde set een super-tiebreak (minimaal 10 punten met 2 punten verschil). Indien men na 45 minuten van de baan af moet (afhangregels) dan geldt in principe de stand op dat moment, mits men onderling afspreekt om de wedstrijd op een ander tijdstip af te maken. Spreek dit van tevoren af!
 • Plan de wedstrijden zoveel mogelijk op rustige tijden, indien mogelijk overdag.
 • Houd rekening met lestijden en officiële KNLTB competitiewedstrijden, want deze hebben altijd voorrang.
 • Bij niet opdagen of niet binnen 5 dagen kunnen spelen, wint de speler die wel is komen opdagen of op tijd had kunnen spelen.
 • Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet gewonnen, of je bent zelf uitgedaagd en hebt verloren, mag je dezelfde speler niet direct opnieuw uitdagen. Er moet minimaal 8 dagen of een andere ladderwedstrijd voor jezelf tussen zitten.
 • De uitdager zorgt voor ballen (van speelkwaliteit!)
 • Afmelding / overmacht. Tot maximaal 2 uur voor de start van een wedstrijd kan men telefonisch en/of per mail afmelden (zorg ervoor dat de andere dit bericht ook daadwerkelijk ontvangt).
 • Spelers in een lopende uitdaging kunnen niet door anderen worden uitgedaagd en ook niet zelf anderen uitdagen. De app controleert dit niet!
 • Bij meningsverschillen en onduidelijkheden moet men zich neerleggen bij het besluit van de laddercoördinatoren. 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 36 532 2522

ATC-Buiten

Dwangmolenstraat 20
1333 GW Almere