Instructie Verantwoord Alcoholschenken op 10 Oktober (IVA)

05 oktober 2019


Volgens de Drank- en Horecawet zijn wij als ATC-Buiten, net als iedere andere vereniging, verplicht iemand achter de bar te hebben staan die in het bezit is van een IVA-certificaat.  

Op donderdag 10 oktober 2019,  aanvang: 20.00 uur wordt bij voldoende deelname in ons clubhuis een Instructie Verantwoord Alcoholschenken georganiseerd door Peter Verzijl, trainer en adviseur van Tactus Verslavingszorg en de gemeente Almere.    

Heb je nog geen IVA-certificaat of wil je dit opgefrist hebben? Reserveer dan deze avond in je agenda en geef je op voor deelname.  Als je deze avond de IVA volgt ben je daarna gecertificeerd barvrijwilliger en mag je alcohol schenken aan bezoekers van 18 jaar en ouder. Natuurlijk kun je ook kiezen om de IVA cursus online te volgen (onderstaand meer informatie). Het behalen van het certificaat is éénmalig nodig.  

Let op: na een integrale controle drank- en horecavergunning op 23 mei 2019 door de gemeente Almere heeft het bestuur besloten dat vanaf 1 april 2020 seniorenleden, die verplicht zijn bardiensten te vervullen, speelgerechtigd zijn als zij in het bezit zijn van dit IVA-certificaat.   

Aanmelden voor deze avond kan door deze link te gebruiken of stuur een mail naar de penningmeester met je naam.    

Toelichting De Drank-en Horecawet is sinds 2014 verscherpt: je mag geen alcohol meer schenken aan jongeren onder de 18. Dit wordt door de gemeente Almere gecontroleerd. De gemeente Almere verplicht verenigingen dat hun barvrijwilligers een IVA volgen met als doel dat er in de vereniging verstandiger met alcoholschenken omgegaan wordt. Dus ook onze barvrijwilligers zijn verplicht een IVA te volgen.  

Wat gebeurt er precies in een IVA ?

Tijdens de avond wordt ingegaan op wat de Drank- en Horecawet is, krijg je informatie over de werking van alcohol (ook over de minder leuke uitwerkingen), wordt een spel gespeeld waarin je op grond van foto’s leeftijden moet raden en gaan we in op moeilijke situaties aan de bar. Want hoe weiger je nu iemand drank op een vriendelijke manier ?   Wil je toch liever het IVA-certificaat via een online cursus volgen dan kan dit via https://www.nocnsf.nl/iva.  Bij barverantwoordelijke vul je "Barcommissie" in en bij het gevraagde emailadres [email protected]  

Haal het IVA certificaat snel, maar in ieder geval vóór 15 maart 2020.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 36 532 2522

ATC-Buiten

Dwangmolenstraat 20
1333 GW Almere