Jeugd Competitie

Jeugdcompetitie bij ATC-Buiten
 
Bij ATC doen we mee aan een heleboel verschillende officiële competitie:
 
- World Tour rood en oranje op zondagochtend (7-11 jaar); korte partijtjes op rood of oranje veld, steeds met een aantal andere verenigingen 8x in het voorjaar; 4x in het najaar
 
- Groene competitie  op zondag (10-12 jaar); wedstrijden met sets tot 4 games, op heel veld, in een competitie poule waarin je per week tegen een andere vereniging speelt. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Deze competitie is 7x in het voorjaar, 7x in het najaar en 7x in de winter.
 
- Gele competitie op zaterdag en zondag (11-17 jaar, hele wedstrijden, jongens en meisjes spelen niet tegen elkaar (behalve in de gemengd dubbel)  verder als Groen. Geel speelt 7x in het voorjaar en 7x in het najaar
 
De plaatsen in de competitie zijn beperkt, dit komt door het aantal beschikbare banen in combinatie met andere activiteiten bij ATC, zoals bijvoorbeeld de officiële competitie voor senioren in het weekend.  Ongeveer een derde van onze jeugd doet mee aan 1 van deze competities.
Hoe gaat het in z’n werk: de jeugdcommissie bespreekt met de trainers welke spelers per kleur worden uitgenodigd. Dit gebeurt ruim  voordat de competitie begint (vanwege de aanmeldingstermijn bij de KNLTB). De jeugdcommissie nodigt per mail de spelers uit en stelt op basis van de reacties de teams samen. Elk team krijgt een captain en die ontvangt alle benodigde informatie. 
 
Meedoen aan de competitie betekent niet dat je automatisch de volgende ronde weer opgesteld wordt; voor iedere competitie (voorjaar en najaar) selecteert de JC met de trainers de spelers die uitgenodigd worden. Ook wordt steeds opnieuw bekeken welke spelers van de ene kleur doorstromen naar de volgende kleur. Zo kan de ene speler al bij 10 jaar gevraagd worden voor groen, terwijl een ander nog een jaartje in oranje mee kan doen. 
 
Voor de voorjaarscompetitie geel en groen geldt dat de spelers die daaraan meedoen ook kunnen deelnemen aan het trainingsweekend voorafgaand aan de competitie. Rood en Oranje kunnen deelnemen aan een trainingsmiddag voorafgaand aan de competitie.
Bij het selecteren van de spelers letten de trainers en JC natuurlijk op tenniskwaliteiten, maar zeker ook op inzet en enthousiasme. 
 
 
De planning is globaal: 
 
  Selecteren Uitnodigen Spelen
World tour voorjaar Oktober November Maart t/m juli
World tour najaar Juni Juli Okt. t/m Nov.
Voorjaar Groen Oktober November April t/m begin Juni
Najaar Groen Juni Juni Sept./Oktober
Winter Groen Oktober Oktober Nov. tm Feb.
Voorjaar Geel Oktober Oktober April t/m begin Juni
Najaar Geel Mei Mei Sept/Oktober
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 36 532 2522

ATC-Buiten

Dwangmolenstraat 20
1333 GW Almere